В петък след проливни дъждове големите реки във Великобритания бяха

...
В петък след проливни дъждове големите реки във Великобритания бяха
Коментари Харесай

Великобритания е засегната от наводнения след проливни дъждове

В петък след проливни дъждове огромните реки във Англия бяха наводнени, като държавното управление издаде над 300 предизвестия за наводнения, пътническите оператори оповестиха съществени разстройства, а към 1000 къщи са потърпевши досега, представена от Ройтерс.

Поредицата от стихии през последните седмици значи, че продължителните превалявания, почнали в четвъртък, паднаха върху наситена почва и бързо провокираха скъсване на към този момент набъбналите реки и водоеми в Англия и Уелс.

През последните дни бурите провокираха наводнения и в други елементи на Европа.

Река Трент в Централна Англия се наводни, което накара локалните управляващи да разгласят огромен случай. Пожарната работа в Лондон заяви, че късно в четвъртък се е наложило да прибере към 50 души на безвредно място, откакто канал в източната част на столицата е препълнен.

" Събудихме се, както доста хора ще видят, в доста влажна обстановка в цялата страна ", съобщи пред Би Би Си Каролин Дъглас, шеф, отговарящ за ръководството на наводненията в Агенцията по околна среда.

Дъглас съобщи, че до момента са наводнени към 1000 къщи. Great Western Railways заяви, че линиите ѝ в три елементи на южната част на страната са затворени. Пътищата в най-засегнатите региони също са затворени.

Прогнозите са за петък да падне още дъжд, въпреки и не със същата активност като през нощта, а по-късно да настъпи по-сухо време.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР