В петък поставихме една фасада за председател на парламента. С

...
В петък поставихме една фасада за председател на парламента. С
Коментари Харесай

Кирил Петков: България е изправена пред три огромни риска


В петък поставихме една фасада за ръководител на Народното събрание. С този избор се върнахме в годините на прехода. За мен най-хубавият вид беше " Демократична България " да повдигнат кандидатура. Тогава ние, ГЕРБ, които се кълнат в евроатлантизъм, Българска социалистическа партия, като остарял съдружен пратньор, щяхме да го подкрепим. Вместо това ние избрахме фигурата, която сигурно не е най-подходящата и консенсусната.

Това сподели в предаването " На фокус " по NOVA някогашният министър председател и съпредседател на " " (ПП).

" В момента се отваря вратата за връщането на операциите на изборите. Това става посредством концепцията за връщане на хартиената бюлетина. Ще се върнем към чувалите, подправянето на протоколи. Да, Българска социалистическа партия си споделят, че са за хартиената бюлетина. За нас това не е положително решение. Ако те преценяват, че това е неприятно за България, ние постоянно сме отворени за диалози за тях. България е изправена пред три големи риска. Първият е партиите на статуквото да се върнат на власт. Вторият е концепциите на " Възраждане " за референдуми за участието ни в Европейски Съюз и НАТО. Третият голям риск е говореното за президентска република ", разкри той.

" От Политическа партия сме безапелационни, че ще си съблюдаваме обещанията, които сме дали преди изборите. Първото значимо е, че ние в безпринципни обединения няма да участваме. Второто значимо за нас са тези 16 политики, които сме оповестили. Ние изрично ще подкрепим тези 16 политки, без значение кой ще ги предложи. Примерно, ГЕРБ вършат правят държавно управление и те може да са сигурни, че ние ще ги подкрепим за тези 16 целта. Ние ще сме предвидима и градивна съпротива ", зарече се Петков. 

" В петък се разочаровах от Българска социалистическа партия. Ние ще пазиме ползите на българските жители и ще изпълняваме обещанията си. Ние не сме затворили вратата за никого. Надявам се Българска социалистическа партия сами да си дефинират политиките - ще се коалират с хора, които са отговорни за корупцията в България. Ако те на следващия ден гласоподават за хартиената бюлетина, няма по какъв начин да приказват, че са партия на смяната и в това време да връщат практики, които са част от задкулисието. Време е политиците да си съблюдават обещанията ", приключи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР