"В петък Бойко Борисов отново каза, че строим по 5

...
"В петък Бойко Борисов отново каза, че строим по 5
Коментари Харесай

Слави Трифонов пита Борисов дали лъже за строителството на газопровода “Балкански поток”



"В петък Бойко Борисов още веднъж сподели, че строим по 5 километра дневно от “Балкански поток”. Първо, да отбележим какво е това “Балкански поток” - това е неповторимо название на Бойко Борисов и на българското държавно управление ", това написа в обществените мрежи Слави Трифонов, откакто министър председателят Борисов съобщи, че "Балкански поток " се строи с "пълна мощ ".

Борисов сподели градежа на „ Балкански поток” от птичи взор
"Всъщност, “Балкански поток” е сухопътното продължение на газопровода “Турски поток” през България. После този газопровод минава през Сърбия и стига до Унгария. В Турция той е “Турски поток”, в България е “Балкански поток”, а след това отново става “Турски поток” в Сърбия и “Турски поток” в Унгария. Защо Бойко Борисов го назовава “Балкански поток” - нямам визия. Зложелатели, които желаят да клатят стабилността, биха споделили, че това е по този начин, с цел да надхитрим разпоредбите на Европейския съюз и да си нямаме проблеми с Щатите. Защото Съединени американски щати към този момент постановиха наказания на изпълнителите на плана “Турски поток”, написа още Трифонов.

Путин: България бави "Турски поток "
"Сега да забележим дали в действителност се строи по 5 километра дневно, както твърди Бойко Борисов. Българското трасе на “Турски поток” се строи от саудитския консорциум “Аркад”. Договорът с този консорциум влезе в действие на 18 септември предходната година и България ще заплати над 2 милиарда лв. за осъществяването му. Трасето, което би трябвало да бъде построено на наша територия е 485 километра. На 21 октомври предходната година Бойко Борисов декларира, че се строи по 3 километра дневно. След като съветският президент Путин косвено му се скара, че България съзнателно бави строителството, Бойко Борисов внезапно съобщи, че строим по 5 километра дневно. Това изявление Борисов направи на 4 декември пред Цветанка Ризова. Този петък, кръжейки с хеликоптер над трасето край Плевенско, Борисов още веднъж съобщи, че строим по 5 километра дневно и че ще сме подготвени със градежа до 13 юни ", декларира шоуменът.

"Сега да създадем едни обикновени сметки: Ако от 18 септември до 3 декември са строени по 3 километра, би трябвало да са издигнати 231 километра. Ако от 4 декември до през днешния ден се строят по 5 километра, би трябвало да са издигнати още 170 километра. Тоест - до през днешния ден би трябвало да са издигнати 401 километра. И да остават единствено 84 километра. С други думи - в случай че Борисов споделя истината, то България ще приключи градежа на 485 - километровото трасе единствено след 17 дни - на 23 януари. Защо тогава Борисов твърди, че ще сме подготвени на 13 юни? Ще ви кажа за какво - тъй като не се строи нито по 3, нито по 5 километра дневно. Това демонстрират простите сметки ".

Борисов: Путин е добре пристигнал, тогава ще види с каква скорост строим
"Още една сметка - в случай че от 4 декември в действителност се строи по 5 километра дневно, както твърди Борисов, то до 13 юни България ще е построила 965 километра. При нужни 485 километра. Към тия 965 километра обаче би трябвало да прибавим и тези 231 километра от септември до декември, когато се е строяло по 3 километра. Така излиза, че до 13 юни ще имаме водопровод от 1 196 километра. А отново да ви кажа - би трябвало да се построи газопровод от 485 километра. Видимо министър председателят Бойко Борисов лъже, а в случай че приемем, че той не лъже – значи тръбата не се строи напряко, а се строи на зиг-заг ", твърди Слави Трифонов.

"Последна сметка – по контракт консорциумът “Аркад” би трябвало да извърши плана за 615 календарни дни. Ако през целия период консорциумът строи по 3 и 5 километра дневно, България ще разполага с водопровод от близо 3 000 километра. Представяте ли си? Това отново е допустимо единствено в един случай - в случай че скрито вечер строим газопровода и в Турция, Сърбия и Унгария, без турците, сърбите и унгарците да знаят.
Дали министър-председателят лъже? Ами, несъмнено. Вие за какво му вярвате? "



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР