В петък биткойнът поскъпва с близо 10%, достигайки 12-дневен връх

...
В петък биткойнът поскъпва с близо 10%, достигайки 12-дневен връх
Коментари Харесай

Биткойнът поскъпна с 10%

В петък биткойнът нараства с близо 10%, достигайки 12-дневен връх към 47 800 $. Това може да се окаже най-солидното повишаване в рамките дневно на водещата криптовалута от средата на юни насам.
Джоузеф Едуардс, началник анализатори в Enigma Securities в Лондон, уточни възходящите размери на търговия на тържищата за крипто деривати като вероятен мотор за възходящото придвижване. Търговията с деривати постоянно оказва въздействие върху спот цените на биткойн пазарите.
Поскъпването на биткойна стартира от през вчерашния ден, откакто шефът на Федералния запас на Съединени американски щати - Джером Пауъл съобщи, че американската централна банка не възнамерява да наложи възбрана при потреблението на криптовалутите.
Освен това Пауъл означи, че цифровата валута на централната банка (CBDC) може да размени някои от употребите na цифровите валути, само че няма да ги размени изцяло.
Шефът на Фед обаче означи, че е за регулация на така наречен "стабилни криптовалути " (stable coins), като сподели, че това би било "подходящо ", защото те правят същата работа като другите активи, които са контролирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР