В пернишкото 7-мо основно училище спира програма срещу насилието, включително

...
В пернишкото 7-мо основно училище спира програма срещу насилието, включително
Коментари Харесай

Как Светлината на Иисус спря часове по сексуално образование в Перник

В пернишкото 7-мо главно учебно заведение стопира стратегия против насилието, в това число половото. Това става поради недоволството на майка, чието дете не взело участие в занятията и макар че други родители са съгласни образованието да продължи. Покрай този случай се развихри следващата нервност към " децата на България ".

" На нас у дома ни се споделя какво е било споделено. Не единствено моето дете, доста други деца също са разказвали. Не съм единствено аз, има и други родители в нашия клас ", сподели пред Нова телевизия Дима Ненчева, поради която потегля суматохата и учебното заведение стопира програмата.

Други родители обаче не се споделиха пред малкия екран, че са срещу образованието. Според Фондация " П.У.Л.С. ", която организира програмата, Ненчева в действителност е " единствен основател на поредност от злонамерени мнения и обществени изяви, целящи да предизвикат боязън и смут у родителите ".

Въпросната стратегия се споделя " Таралежи " и е за деца на възраст от девет до единадесет години. Насочена е към предварителна защита и понижаване на всички форми на принуждение и употреба над деца. Обучението е в партньорството на Областна администрация – Перник и Регионалното ръководство по образованието, а присъединяване на децата е непринудено. Целта е посредством интерактивно образование да увеличи осведомеността на възпитаници от начален курс и разбирането им за това, по какъв начин могат да се предпазят от другите форми на принуждение и употреба, с цел да имат по-добро бъдеще. Акцент в работата е подложен върху онлайн сигурността и експанзията измежду децата и младежите в учебно заведение.

" Това е стратегия, която кара децата от целия клас да бъдат доста щастливи. Те се осведомят за безусловно всичко, което е в плана и с което родителите сме се съгласили да се доверим ", споделя Милена Василева, майка на дете, взело участие в програмата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР