В Перник обстановката е доста по-спокойна и радостна след намирането

...
В Перник обстановката е доста по-спокойна и радостна след намирането
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Общината ще застане зад семейството на Сашко и ще осигури всичко, от което има нужда

В Перник ситуацията е много по-спокойна и радостна след намирането на Сашко. След като схванаха положителната вест в събота, хората се прегръщаха по улиците и същинска еуфория обзе доброволците.

" Аз толкоз щастливи лица на едно място, както видях в събота, не съм виждал от дълго време. Усеща се успокоение и невероятна положителна сила. Перничани показахме, че можем да бъдем необикновено сплотени и да се обединим към дела, в действителност показахме на цяла България по какъв начин би трябвало да се работи в такава обстановка ", сподели пред Българска национална телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров.

Кметът благодари на хилядите доброволци от цяла България и акцентира, че рядко се вижда да идват хора от другия завършек на България, стимулирани да оказват помощ на детенце, което са го приели като свое.

Станислав Владимиров увери, че ще се работи по обезпечаването на помощни средства за следене на хора с аутизъм или деменция.

" Знаете, че тези дечица мъчно понасят по себе си гривни, тъй че би трябвало да се мисли за проследяващи устройства, които да не ги нервират, тъй като в такива обстановки това ще улесни намирането на дете или на възрастен човек. Община Перник стартира да работи тази посока и в доста къси периоди ще подпомогнем близки и родственици на хора, които имат потребност ".

Една такава обстановка би трябвало да ни учи по какъв начин да постъпваме по-добре, само че организацията в действителност беше на доста високо равнище, съобщи Владимиров. Вчера кметът е разговарял с бащата на Сашко и споделя, че и той, и детето се усещат добре

" Бащата звучеше напълно друго, обикновено е, при него бушуваха страсти. Вчера звучеше добре. От каквото имат потребност, община Перник ще застане до тях, дай Боже всичко да върви, детенцето да е крепко и да се усмихва от ден на ден в идващите дни ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР