В периода от 28 март до 1 април включително на

...
В периода от 28 март до 1 април включително на
Коментари Харесай

Общината: Започваме да пръскаме срещу кърлежи

В интервала от 28 март до 1 април в това число на територията на шестте административни региона на Пловдив ще се реализира пролетна канална дератизация - в уличните дъждоприемни шахти ще се зарежда препарат /родентицид/ за битка против гризачи.

Обработката ще се прави от профилираните екипи към Общинско дружество " Дезинфекционна станция "  по следния график: 

- 28.03.2022 г.  - регион " Централен "

- 29.03.2022 г. -  регион " Тракия " и " Източен "

- 30.03.2022 г. -  регион " Северен "

- 31.03.2022 г.  - регион " Южен ",  кв. " Коматево "

- 01.04.2022 г.  - регион " Западен ", кв. " Прослав "  

От общинското дружество приканват пловдивчани да не паркират своите коли върху дъждоприемните шахти в часовия диапазон 8:30 – 15:00 часа в дните, посочени в работния график. 

От общинско дружество " Дезинфекционна станция " осведомят още, че от през днешния ден вечерта започва първата планова за 2022 година всеобща дезакаризация на територията на Община Пловдив.

Специализираните екипи ще стартират с обработката на тревните площи на обособените площадки за разхождане на домашни кучета, гробищните паркове в Пловдив, по-големите паркове и тепетата.

През месец април дезакаризацията ще продължи с отнасяне на тревните площи на учебни заведения, детски градини, детски ясли, паркове, градини и междублокови пространства по региони. 

При неподходящи метеорологични данни (дъждовно и прохладно време) пролетната дезакаризация ще продължи в идващ работен ден с подобаващи за обработките условия.

Ще се употребяват биоциди, позволени за приложимост от министерството на опазването на здравето, в съответната целесъобразна доза и централизация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР