В периода март - юни 2023 г. Националният статистически институт

...
В периода март - юни 2023 г. Националният статистически институт
Коментари Харесай

Проучват доходите и условията на живот в област Варна | Ще бъдат анкетирани 649 домакинства

В интервала март - юни 2023 година Националният статистически институт посредством териториалните си структури, в това число отдел „ Статистически проучвания - Варна “, ТСБ - Североизток организира анкетно изследване „ Статистика на приходите и изискванията на живот “.

649 определени семейства на територията на област Варна ще бъдат посетени от особено подготвени анкетьори за осъществяване на лични изявленията и попълване на два въпросника - въпросник за семейството и самостоятелен въпросник, който се попълня за членовете на семейството на 16 и повече години.

През 2023 година в самостоятелния въпросник на проучването е включен модул „ Пренасяне сред поколенията благосъстоянието и неравностойното пололожение, жилищни задруднения “.

В област Варна проучването ще се организира в градовете: Варна, Аксаково, Бяла, Белослав, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Игнатиево, Провадия и Суворово, както и в селата: Аврен, Белоградец, Блъсково, Венчан, Ветрино, Гроздьово, Доброплодно, Долище, Дъбравино, Езерово, Засмяно, Златина, Кичево, Круша, Лопушна, Невша, Осеново, Партизани, Поляците, Пчелник, Синдел, Старо Оряхово, Тополи и Цонево.

Домакинствата, подлежащи на проучване са включени в извадката посредством потреблението на инцидентен асортимент , с който се подсигурява представителността на резултатите. При визитите си в семействата всеки от анкетьорите ще се легитимира със служебна карта и ще даде писмо по отношение на проучването.

Допълнителна информация по отношение на провежданото проучване на територията на област Варна може да се получи на телефон 052/575240 в отдел „ Статистически проучвания – Варна “ на Териториално статистическо бюро - Североизток към Националния статистически институт.

С Регламент No 1700 от 2019 година на Европейския парламент и на Съвета се дефинира обща рамка за европейската статистика за лицата и семействата, учредена на самостоятелни данни, събрани посредством извадки. Наблюдението за приходите и изискванията на живот (SILC) е част от проучванията включени в регламента, и се отнася до събирането на съпоставима и настояща информация за моментното положение и динамичността на приходите, както и за равнището и структурата на бедността и общественото изключване на национално и европейско равнище.

Изследването се организира редом във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати способстват за оценка на изискванията на живот в обособените страни, структурата и разпределението на приходите на семействата и присъединяване им в обществения живот на страната.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР