В периода 8-10 януари (понеделник - сряда) през страната и

...
В периода 8-10 януари (понеделник - сряда) през страната и
Коментари Харесай

Синоптичната обстановка в Североизточна България ще се усложни в периода 8-10 януари

В интервала 8-10 януари (понеделник - сряда) през страната и южно от нея ще минават серия средиземноморски циклони, като от север ще нахлува леден арктичен въздух, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.

В понеделник още от сутринта ще има превалявания от дъжд, които с бързото намаляване на температурите от север на юг ще минават в влажен сняг. В Североизточна България и по северното крайбрежие се чака да се образуват поледици. Сутринта температурите ще са в необятен период – в Лудогорието към 1-2°, в крайните южни елементи на региона - 10-12°, като до края на деня съвсем на всички места ще бъдат към този момент негативни.

През идващото денонощие ще духа мощен вятър от север-североизток. Ще вали сняг, като снежната завивка, която ще се образува, ще е неравномерна. В Североизточна България и по проходите на Източна Стара планина ще има виелици и навявания, а видимостта ще бъде мощно понижена. От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват за мразовит ден с негативни дневни температури.

В нощта против сряда към момента ще е прохладно, като прогнозата е снеговалежът на всички места да спре. Температурите ще се намалят до минус 10°-минус 11°. През деня облачността ще намалее до слънчево, вятърът бързо и сензитивно ще отслабне. Температурите мъчно ще надвишават 0°.

В четвъртък (11 януари) минималните температури в Лудогорието ще се намалят до минус 12°-минус 13°, а оптималните денем ще се покачат до минус 1°-плюс 4°.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР