В периода 29.03.2018 - 09.05.2018 г. клиентите на Кауфланд имаха

...
В периода 29.03.2018 - 09.05.2018 г. клиентите на Кауфланд имаха
Коментари Харесай

60 деца от Врачанско получиха топъл обяд по програма на БЧК

В интервала 29.03.2018 - 09.05.2018 година клиентите на Кауфланд имаха опция да създадат своето подаяние в благотворителните кутии с логото на БЧК, ситуирани във всички магазини от веригата в цялата страна. Във Враца за посочения интервал поданици и посетители на града пуснаха в нея общо 501.80лв (Петстотин и един лв. и осемдесет стотинки).
В област Враца тази година топъл обяд получиха 60 деца, възпитаници в ПГ по МСС „ Алеко Константинов” – гр. Мездра, община Мездра в продължение на 60 образователни дни. Стойността на 1 обяд е 2,00лв (Два лева).
Програма „ Топъл обяд” е основана през 2004 година и се осъществя в границите на Партньорска мрежа за щедрост на БЧК. Основната цел на програмата е да се подкрепи физическото развиване на деца в неравностойно състояние и посредством топлия обяд те да се върнат в учебно заведение. С разнообразни акции се набират средства и се финансират планове “Топъл обяд” за възпитаници от цялата страна.
Много постоянно топлият обяд в трапезариите на БЧК се оказва единственият мотив нуждаещите се български деца да посещават образователните занятия.
Целта е да се подкрепи естественото физическо развиване на децата, както и да се спомага за понижаване заболеваемостта им, произлизаща от нередовното и непълноценно хранене. Осигуряването на храна на някои изключително нуждаещи се възпитаници посредством включването им в плана „ Топъл обяд” е единствената опция те да посещават постоянно образователните занятия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР