В периода 28-30 януари 2020 г., в Брюксел, Белгия се

...
В периода 28-30 януари 2020 г., в Брюксел, Белгия се
Коментари Харесай

Първа партньорска среща по проект DU MOTION се проведе в Брюксел


В интервала 28-30 януари 2020 година, в Брюксел, Белгия се организира първа партньорска среща по план „ DU MOTION “, в който вземат участие сътрудници от Белгия, България, Хърватия, Италия, Полша, Швеция и Турция. От страна на “Асоциация за развиване на българския спорт” взеха присъединяване Калинка Гударовска и Ивайло Здравков, членове на УС на АРБС.

Целта на плана е да усъвършенства компетенциите на доброволците, да ги ангажира освен в спортни събития, само че и тяхното по-силно присъединяване и ангажираност в спортни клубове и спортни организации, което може да ускори предприемачеството и заетостта, да придобият опит, нови познания и умения.

На срещата сътрудниците в резюме показаха организациите, които съставляват и разискаха разпределението на отговорности сред сътрудниците в консорциума, в това число по осъществяване на плана, резултатите по него, разнообразни действия по разпространяване и оценка, обезпечаване на нужното качество, както и нужните стъпки за вярното му и безпроблемно осъществяване.

Спортният бранш е в положение да активизира повече доброволци, в сравнение с всеки различен бранш. Доброволците са основни за триумфа на интернационалните и национални спортни събития. Организаторите на спортни събития разчитат на знанията, уменията и опита на доброволците, с цел да организират събития. Мащабът на присъединяване на доброволци в спортни събития е забележителен, основава капацитет за необятен набор от стопански, обществени, културни и публични изгоди. В множеството държави-членки спортното придвижване няма да съществува без доброволчество.

Целта на план DU MOTION е да образова доброволци, които да оказват помощ в организирането на национални и интернационалните спортни събития. Организирането на всяко спортно съревнование изисква ангажиране на доброволци, броят им е по-малко непретенциозен в национални/местни и районни надпревари, само че за организирането на европейски и международни надпревари броят на доброволците, участващи в действия, постоянно надвишава 300, 400 души.

С този план сътрудниците имат за цел да насърчат по-нататъшното интензивно занятие на доброволците, освен със спортни събития, само че и в спортни клубове и спортни организации, защото те покачват своите пълномощия, развиват умения и отварят благоприятни условия за претовареност, предприемачество и независима претовареност. Доброволците също ще вземат участие в интернационалните надпревари отвън своята страна с спомагателна стойност, ще придобият нови познания, нови познанства и ще основат позитивни мрежи. Подчертаваме, че ще обърнем особено внимание при избора на доброволци, които да включват хора с увреждания и хора от маргинализирани групи.

Доброволците извършват доста сериозни функции в спорта, в това число като треньори, чиновници, мениджъри на екипи, админи и членове на борда и комисиите; с доста лица, изпълващи голям брой функции. Доброволците способстват за обществената и икономическата стойност на спорта, изключително на равнището на общността.

Проектът е съ-финансиран по стратегия Еразъм + на Европейския Съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР