В периода 2022-2023 г. Пазарджик отново ще има градски плаж.

...
В периода 2022-2023 г. Пазарджик отново ще има градски плаж.
Коментари Харесай

Пазарджик ще има пак градски плаж, над 500 тренират плуване

В интервала 2022-2023 година Пазарджик още веднъж ще има градски плаж. Това заявява по време на днешната гала по разкриване на главно ремонтирания плувен комплекс Балона кметът на общината Тодор Попов.



" Съвсем няма да спрем дотук. Напротив - продължаваме с спомагателните вложения в базите. Догодина за празника на града ще открием дребния басейн. До него ще създадем подготвителен център със стрелбище за триатлонисти и петобойци. През 2022-2023 година ще имаме на площад двата басейна на плажа. Водим диалози със притежателите на парцела за назад откупуване на мястото. Там през лятото ще има още веднъж градски плаж с дребен и огромен басейн. Ще бутнем остарялата част от тогавашната дискотека " Империя ", вместо нея ще сложим бийч питейни заведения. Така единствено след година и половина Пазарджик ще има 4 открити и 2 закрити басейна, което не се сещам къде го има в различен български град ", означи кмета, наблягайки, че сега интензивно трениращите плуване в града ни са над 500 деца, юноши и девойки.



Той щрихира и другите идни вложения в спортната база. " Строим с страната новата спортна зала на Зоната на здравето. Планираме разкриване на 1-ви декември. Тя ще бъде многофункционална и с трибуни за фенове. Тече ремонта на стадион " Георги Бенковски ", където ще възобновим 1500 седалки. Догодина стартира ремонта на зала " Хебър ", а в парк стадиона на мястото на изкопания терен на остарелия стадион " Любен Шкодров " ще създадем многофункционално игрище.

Стъпка по стъпка в града Пазарджик ще стане града с най-хубавата спортна база ", даде обещание Попов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР