В Пекин започнаха тестване за КОВИД-19 на всички жители в

...
В Пекин започнаха тестване за КОВИД-19 на всички жители в
Коментари Харесай

В Пекин започна масово тестване за Ковид

В Пекин започнаха тестване за КОВИД-19 на всички поданици в най-големия регион в китайската столица - Чаоян. Мярката беше подхваната след вписване на десетки заразявания, предиздвикало хората да се запасяват с храна заради боязън от възможен непоколебим локдаун като в Шанхай, съобщи Ройтерс.

Властите в Чаоян, чието население наброява 3,45 милиона души, нощес разпоредиха жителите и хората, работещи там, да бъдат тествани тази седмица три пъти - през днешния ден, в сряда и в петък. По-рано Пекин предизвести, че коронавирусът се е разпространявал в региона към седмица, преди да бъде открит.

От петък Пекин е съобщил за 47 случая на локално предаване на КОВИД-19. Повече от половината от тях са били регистрирани в Чаоян.

Заразяванията в китайската столица са малко в съпоставяне със случаите в световен проект и със стотиците хиляди в Шанхай, само че управляващите в Чаоян споделиха на жителите да понижат своите публични действия и краткотрайно стопираха присъствените частни уроци. Повечето учебни заведения, магазини и административни служби обаче остават отворени.

В Чаоян се намират доста задгранични посолства, а също развлекателни обекти и корпоративни централи.

Фондовите тържища в Хонконг и континентален Китай се сринаха през днешния ден на фона на страховете за вероятностите пред китайската стопанска система след налагането на нови локдауни поради КОВИД-19 в огромни градове на страната. Пазарите са обезпокоени и от вероятността за внезапно повишение на водещите лихви в Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР