В Пазарджик започна благотворителна кампания в подкрепа на Дома за

...
В Пазарджик започна благотворителна кампания в подкрепа на Дома за
Коментари Харесай

Нова книжка за деца с увреждания

В Пазарджик стартира благотворителна акция в поддръжка на Дома за деца и младежи с увреждания " Вяра, вяра и обич. Поводът е 30 години от основаването на профилираното заведение. Инициатор на акцията е педагогът историк Илия Михайлов, по тази причина в неговата пета книга " Доизмислено благополучие “ създатели на илюстрациите са точно децата от вкъщи. Книгата ще излезе от щемпел до седмица, а лица на акцията ще бъдат известни музиканти и актьори.

Всъщност концепцията на акцията е да покаже страстите на децата с увреждания, които някак остават скрити за обществото. Един опит да  разкрият своето чувство за света и то по най-детския метод посредством рисунките си, а формалният мотив, който Илия Михайлов употребява е годишнината от основаването на дома, който три десетилетия всекидневно се посещава от десетки деца, освен от Пазарджик, само че и от района.

Илия Михайлов е добре прочут на аудиторията. В неговите разкази по внимателен метод се разкрива душевността и противоборството на актуалния човек. Книгите му са за размисъл, за припознаване и за взор в профил, като действителните сюжети с художествените детайли са поднесени по един наличен метод, по тази причина и усещането става на едни мирис. Самото заглавие " Доизмислено благополучие “ също е предизвикано от съответна преживелица.

И този път Илия Михайлов резервира традицията да дава всичките средства от продажбите на книгите си за благотворителни дела.

Пак по традиция и тази акция ще бъде подкрепена от известни персони.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Невена Петрова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР