В Пазарджик отново ще има денонощна аптека. Това стана ясно

...
В Пазарджик отново ще има денонощна аптека. Това стана ясно
Коментари Харесай

Решено: Денонощна аптека отново ще има в Пазарджик, но само една

В Пазарджик още веднъж ще има денонощна аптека. Това стана ясно след втора среща сред представители на фармацевтичния отрасъл с кмета на града Тодор Попов. Решено е една от аптеките наоколо до Областната болница, която допреди ковид-кризата беше с непрестанен режим на работа, да го възвърне, като обезпечи за задачата фрагменти. От Общината се чака да поддържа финансово това желание, защото скъпият нощен труд генерира загуби, само че в това време за пациентите е значимо да имат 24-часов достъп до лекарства.

Решението е изненадващо, защото се очакваше идната среща с фармацевтите да е на 20 декември. Предложението на колегията от първия диалог беше аптеки в разнообразни региони на града да се редуват с нощни наряди, а графикът им да бъде обявяван на уеб страницата на Общината. В причините си представители на този бизнес тогава подчертаха, че е добре непрестанен достъп до аптека да има и наоколо на останалите лечебни заведения, които в града са общо пет.

Ако декларираното желание бъде осъществено, от 5 януари аптеката на ул. “Болнична “ №14 би трябвало да проработи с 24-часов режим. Какви ще бъдат разноските за нощен труд и какъв брой от тях ще поеме Общината, към този момент не се оповестява.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР