В първия работен ден на 2018-та година стотици любители на

...
В първия работен ден на 2018-та година стотици любители на
Коментари Харесай

Опашка от нумизмати пред БНБ

В първия работен ден на 2018-та година стотици фенове на нумизматиката се подредиха пред постройката на Българска народна банка, с цел да закупят монетата от 10 лв., пусната в чест на Българското европредседателство, заяви БНР.

Българската национална банка отвори касите си в 08.30 часа. Охраната позволява искащите да закупят възпоменателната монета на дребни групи, с цел да не се основава стълпотворение в банковият салон.

Припомняме, в чест на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз от Българска народна банка пуснаха две монети. Възпоменателната монета е сребърна с отчасти златно покритие. Нейната номинална стойност е 10 лв.. На гърба на монетата е изобразено логото на Европредседателството. Цената, на която може да бъде закупена, е 66 лв..

Другата монета е от 2 лв. и тя е в обращение. Тиражът й е 500 000 броя. На гърба й е логото на българското европредседателство. От Българска народна банка акцентират, че и другите излъчвания двулевки също остават законно платежно средство.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР