В първите 25 минути на Етихад показа защо е фаворит

...
В първите 25 минути на Етихад показа защо е фаворит
Коментари Харесай

Само Манчестър Сити може да попречи на Манчестър Сити да стане шампион

В първите 25 минути на " Етихад " сподели за какво е любимец за спечелването на купата във през този сезон, само че по-късно, в първите 20 минути на второто полувреме, сподели и за какво може да не е любимец, написа Роб Доусън в коментар за " ESPN " след .
Отборът на Пеп Гуардиола нямаше проблем да вкара четири пъти в границите на половин час против Лестър. Ако не бяха и двете чудесни спасявания на Каспер Шмайхел и няколкото пропуща, " жителите " са можели да вкарат осем гола преди полувремето, написа Доусън.
След това той подчертава върху обстоятелството, че " лисиците " са отбелязали три попадения единствено за 10 минути и тогава са се видяли някои обезпокоени физиономии по лицата на домакините. Паниката беше краткотрайна, защото Сити вкара още два гола за 6:3, само че в хода на мача отборът не бе толкоз преобладаващ, колкото предполагаше резултатът или както Гуардиола би се надявал, изключително след такова начало на срещата.
Испанецът без подозрение ще се тормози, че тимът му позволи 14 удара към вратата си, осем от които бяха точни, макар че притежаваше топката в 72 % от времето.

Гуардиола има толкоз мощен състав, че до момента в който редица тимове от Висшата лига се борят със случаите на ковид, той може да си разреши да остави играчи като Джак Грилиш и Фил Фодън на пейката. Мениджърът има цялостен куп от атакуващи футболисти, от които да избира, само че нападението на Лестър, което беше построено върху бързи и ефикасни контраатаки, може би, даде доказателство за това какъв брой значим е станал Родри, продължава материала на " ЕSPN ". Испанският халф не беше разполагаем за този мач и това се видя - неслучайно този сезон процентът на победи на " жителите " с Родри в състава е 86 %, а без него той пада до 29 %...
Журналистът Роб Доусън приключва с изказванието, че на този стадий Манчестър Сити съблюдава темпото, което води до спечелването на купата в Англия, само че мачът с Лестър е потвърдил, че най-голямата им спънка пред трофея може да са си самите те!

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР