В първата седмица на 2021 са преведени 7.1 милиона лева

...
В първата седмица на 2021 са преведени 7.1 милиона лева
Коментари Харесай

Община Монтана започва годината на пълни обороти

В първата седмица на 2021 са преведени 7.1 милиона лв. на всички общински звена в областта на образованието, културата, обществените и комунални услуги, съобщи кметът на Монтана Златко Живков.
"Изплатени са дължими суми към 60 компании Работят всички детски градини и ясли. Посещаемостта през първия ден на отварянето е била сред 50 и 60 на 100 от потенциала им, само че за три дни на някой места е стигнала до 90. Това е доста значимо за работещите родители ", акцентира Живков.
"Община Монтана е с най-ниска безработица в Северозапада – 5.2 % ", съобщи кметът.
"Въпреки, че е още рано за цялостен разбор на 2020, тя е най-силната година на община Монтана в изискванията на преход ", сподели още градоначалникът на Монтана.
Трудностите в събираемостта на локални доходи от първата половина на предходната година са наваксани в последните й месеци. Общината има и най-големия временен излишък в бюджета си, в размер на близо 7 милиона лв.. Това се дължи на 5 милиона лв., които държавното управление отпусна през декември за реорганизация на централния площад „ Жеравица”. Още 1.9 милиона лв. са преходните останки във функционалностите обучение и обществени действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР