В първата половина на октомври Веселин Великов пое Черноморец (Бургас).

...
В първата половина на октомври Веселин Великов пое Черноморец (Бургас).
Коментари Харесай

Веселин Великов: Черноморец заслужава да играе във Втора лига

В първата половина на октомври Веселин Великов пое Черноморец (Бургас). Задачата пред него е единствено една - да върне отбора при експертите. Битката ще е здрава и забавна. Великов има опит с Дунав (Русе) и има вяра, че може да повтори триумфите. Ето какво показа той пред " Тема Спорт ".

Г-н Великов, по какъв начин ви се видя равнището на Югоизточната Трета лига през времето, в което бяхте отпред на Черноморец (Бургас)?

- Бях песимистичен първоначално, само че след това разбрах, че равнището е доста положително. Мислех, че е по-слабо по отношение на другите дивизии, само че несъмнено не е по този начин. Приятно съм сюрпризиран от футбола в групата.

Черноморец можеше ли да реализира повече от четвъртото място, на което зимува?

- Разбира се, че можеше и може. Вярвам, че напролет ще го създадем. Да, освободихме много футболисти, само че ще създадем нужната селекция и подготовка и през втория полусезон ще стоим по-добре.

Шест точки от водача Несебър доста или малко са?

- Ще го догоним. Имаме и директен мач. Предстоят 19 кръга. Отборите са здрави и ни чакат съществени борби. Всички зависи от това по какъв начин ще се представим ние. Ако бяхме били Несебър и Гигант Съединение, щяхме да сме първи. Допуснахме и неточност с дубъла на Берое. Загубихме точки, които през пролетта би трябвало да наваксаме.

Кои тимове ви направиха най-хубаво усещане?

- Гигант Съединение, Асеновец, Ямбол, Загорец Нова Загора, Розова котловина Казанлък. Тимове, които са на доста положително равнище. Въобще, както споделих, групата се оказа много равностойна и забавна и съм в действителност прелестно сюрпризиран.

Ябълката на раздора при вас бе стадионът. Как стоят нещата към днешна дата, къде ще играете през пролетта?

- Засега оставаме в " Долно езерово ". Работим да променим това, вършим опити. Трудно е, мъчим се, само че няма какво да създадем.

Какви са вижданията ви за зимната селекция, от какво се нуждае Черноморец Бургас?

- Засега не желая да споделям нищо съответно. На 9 януари ще стартираме подготовка със седем нови футболисти. Това е. Имаме сделка, само че до момента в който не е реалност, няма да разгласяваме нищо, тъй като знаете, че в Трета лига няма договори и всеки може да избере различен отбор и да си тръгне. Деликатна тематика е. Разчитаме на честната дума на футболистите. Все отново в последния миг всичко може да се случи. Имахме двама сигурни, само че те към този момент отидоха в други тимове. Ще вземем играчи, с които да вдигнем равнището.

Печелили сте към този момент Трета лига...

- Да, с Дунав (Русе), тъй че това не е нещо непознато за мен, само че има още толкоз доста мачове да се изиграят. Искам напролет по-малко да приказваме, а повече да работим. Да демонстрираме израстване на терена.

Предвиждате ли зимен лагер?

- Не, ще се готвим напълно в Бургас. Тук въпреки всичко ще сме в лагерна конюнктура, на хотел. С Кариана Ерден на два пъти съм ходил зимата в Сандански и не бях кой знае какъв брой удивен от изискванията, от терените. Тук имаме прилични стадиони и противници за контроли. Оставаме си на морето.

Какво беше равнището на съдийството, тъй като имаше много недоволни тимове даже и в Трета лига?

- За мен беше под всякаква рецензия. Някои тимове в групата са доста обгрижвани. Позволяват им се много работи. За образец ще дам мача на Гигант Съединение с ЦСКА за купата. Видяхте какви картони им се подвигаха на домакините, и то вярно, и какви не им се дават в Трета лига. Едно от нещата, които би трябвало да се трансформират в тази група, е съдийството. Трябва да има съществени санкции за реферите. Нужно е да се вдигне и чистото игрово време.

Ще има ли Бургас тим във Втора лига?

- Заслужава го. Напролет ни чака здрава борба. Няма да се отхвърляме до последно и ще се борим с всички сили. Конкуренцията е сериозна и ще е доста забавно.
 Бивш футболист на ЦСКА се раздели с Черноморец (Бургас)
Бивш футболист на ЦСКА се раздели с Черноморец (Бургас)

Играчът самичък е поискал да напусне
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР