В парламента ще има две нови постоянни комисии - по

...
В парламента ще има две нови постоянни комисии - по
Коментари Харесай

В НС ще има и антикорупционна комисия

В Народното събрание ще има две нови непрекъснати комисии - по предварителна защита и противопоставяне на корупцията и по туризъм, реши Народното събрание. Депутатите разискват и одобряват текстове от Правилника за организацията и активността на Народно събрание.

Парламентарната антикорупционна комисия ще изисква отчет на всеки три месеца от КПКОНПИ, ще изслушва членовете и ръководителя й, ще сезира способените органи при сигнали за корупция и ще разисква битката с корупцията и активността на Инспектората към Висш съдебен съвет и прокуратурата във връзка с битката с корупцията.

Депутатите трансформираха и наименованията на някои от комисиите. Те взеха решение от комисията по енергетиката и климата да отпадне думата " климат ", а от комисията за цифровизация, електронно ръководство и осведомителни технологии - " цифровизация ". Председателят и зам.-председателите на Народното събрание към този момент ще могат да оглавяват непрекъснати комисии. Всеки депутат може да бъде определен най-вече в две непрекъснати комисии и в управлението единствено на една, планува правилникът.

Блицконтролът на министър-председателя и вицепремиерите се мести в първия петък на месеца и ще е от 9 часа, планува парламентарният устав. Досега късите отговори на въпроси бяха всеки първи четвъртък от месеца от 12 часа. В първите до два часа от съвещанието в първия петък на всеки месец министър председателят и заместниците му ще дават отговор на настоящи устни въпроси, които се отнасят до общата политика на държавното управление, отправени от народни представители на самото съвещание, записаха депутатите в плана на нов устав. Редовният парламентарен надзор остава всеки петък от 11 часа.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР