В парламента депутати, бизнес и регулатор пък търсиха отговор на

...
В парламента депутати, бизнес и регулатор пък търсиха отговор на
Коментари Харесай

Треперете, Неизбежно Е! Новата Година Идва С Умопомрачителен Ценови Шок!

В Народното събрание депутати, бизнес и регулатор пък търсиха отговор на въпроса за какво цената за тока на бизнеса на борсата скача с по 20 – 30%.

" Има заплаха да се стигне до повишаване на много артикули от първа нужда, приказваме за самун, месо ”, съобщи Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.

Опозицията сложи и въпроса дали няма картел на тези, които продават ток. Според енергийния регулатор за картел следи антимонополната комисия, а сходна инспекция може да трае години.

„ В никакъв случай отговорите не могат да бъдат дадени в границите на месец два ”, сподели Иван Иванов от КЕВР.

Според енергийния министър Теменужка Петкова междинните цени на енергийната ни борса са най-ниските в района, само че за бизнеса пазарът изрично е килнат.

„ В множеството европейски страни битът заплаща 4 пъти по-висока електрическа енергия, в сравнение с бизнеса ”, съобщи Константин Стаменов от Асоциацията на индустриалните консуматори на електричество.

Заради идните скокове в цените, от синдикатите пресметнаха, че страната би трябвало да усили най-малко 4 пъти обществените помощи.

„ Тези пари могат да стигнат за 2-3 дни прехрана на едно 3-4 членно семейство. Трябва и да се вкарат помощи за прилагане на вода ”, разяснява Ваня Григорова от профсъюз „ Подкрепа ”.

Поскъпването е неизбежно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР