В Париж ще бъдат въведени още ограничения с цел намаляване

...
В Париж ще бъдат въведени още ограничения с цел намаляване
Коментари Харесай

Париж въвежда още санитарни ограничения

В Париж ще бъдат въведени още ограничавания за понижаване на разпространяването на ковид. Сред тях ще има и условие от ден на ден магазини да затварят вечерта, съобщи кметът на френската столица Ан Идалго, представена от Ройтерс. 

" Ограниченията ще обиден редица обекти, които продават алкохол и храна за у дома и са покрай огромни тълпи от хора. Работата на тези заведения ще завършва в 22:00 часа локално време ", посочи Идалго, която приказва пред телевизия Бе Еф Ем Те Ве. Тя означи, че през идващите няколко часа префектурата на полицията ще разгласява съответния документ. 

Миналия месец френският президент Еманюел Макрон наложи нова национална карантина, като задължи магазините, продаващи артикули, които не са от първа нужда, да затворят порти. Хората, които излизат на открито, би трябвало да носят документ, в който се изяснява повода за това. Остават отворени магазините, продаващи съществени артикули и лекарства. Властите обаче считат, че в Париж са нужни нови ограничения, тъй като към момента късно вечер на открито има прекомерно доста хора, макар прелюдия полицейски час. 

Вчера Франция заяви за 40 558 нови случая на заразяване с ковид и за още 385 умряли от породени от него затруднения. Повече от 1,5 милиона случая на коронавирусна зараза са открити във Франция от началото на пандемията, съгласно последните данни на здравните управляващи. Броят на смъртните случаи от Covid-19 от март е над 38,6 хиляди. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР