В Париж кацна френски самолет, превозващ 245 евакуирани от Судан,

...
В Париж кацна френски самолет, превозващ 245 евакуирани от Судан,
Коментари Харесай

В Париж кацна френски самолет, превозващ 245 евакуирани от Судан

В Париж кацна френски аероплан, пренасящ 245 евакуирани от Судан, съобщи Франс прес. Машината е била наета от френските управляващи за евакуационната интервенция.

Самолетът е изхвърчал от Джибути, където са се намирали хората, евакуирани от Судан. Сред пасажерите е имало 195 френски жители, само че също и нидерландци, италианци, новозеландци и суданци. Те са били посрещнати на парижкото летище " Шарл де Гол " от френската министърка на външните работи Катрин колона. Тя е изразила благодарности на дипломатическия корпус и на френските военни, които са взели участие в интервенцията по евакуация. Колона разгласи, че евакуациите по въздух са завършили. Френската фрегата " Ла Лорен " се намира в Червено море, с цел да взе участие на собствен ред в евакуации, проведени от Организация на обединените нации сред суданския град Порт Судан и саудитския град Джеда, написа Българска телеграфна агенция.

Франция изтегля общо  538  души от Судан, измежду които 209 французи, разгласи през вчерашния ден френският президент Еманюел Макрон и сподели, че в тази интервенция са били мобилизирани към 150 военни, медици, логистици, разузнавачи и други Един френски боен е бил ранен по време на интервенцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР