В Париж днес бе организирана близо двучасова очна ставка между

...
В Париж днес бе организирана близо двучасова очна ставка между
Коментари Харесай

Арестуваха френски сенатор по подозрение, че е упоил депутатка, за да я изнасили

В Париж през днешния ден бе проведена близо двучасова очна ставка сред френски сенатор и депутатка, която го упреква, че я е упоил без нейно познание, оповестиха за Франс прес източници, близки до случая.
Прочетете още
Сенаторът Жоел Герийо (от парламентарната секта " Хоризонти ", съюзена с президентското мнозинство) е арестуван от полицията за " предоставяне на разположение, без негово познание, на вещество, което може да промени способността му да разсъждава или да управлява дейностите си, с цел да извърши обезчестяване или полово посягане ".

Банкер по специалност, сенаторът, който заема тази служба от 2011 година, е секретар на Сената и заместник-председател на комисията по външни връзки, защита и въоръжени сили.

Депутатката от департамент Атлантическа Лоара " Сандрин Жосо (от центристката партия " Модем " ) към момента е в положение на потрес ", съобщи пред Агенция Франс Прес адвокатката ѝ Жулия Минковски.

" Тя трябваше да активизира невероятна физическа и интелектуална мощ, с цел да преодолее ужаса си и в последния миг да се изскубне от тази клопка. Към това се прибави и възприятието за изменничество и цялостно недоумение. Жоел Герио беше неин другар от към 10 години и тя му се беше доверила изцяло ", добави Минковски.

Реми-Пиер Драй, юристът на сенатора, който също е определен от департамент Лоар Атлантик, счита, че " очната ставка е разрешила на (неговия) клиент изрично да удостовери своята версия на обстоятелствата, което на този стадий от следствието не дава опция да се откри каквото и да било закононарушение ". " Разследването ще продължи по надлежния ред ", добави юристът на сенатора.

Според прокуратурата ищцата се е почувствала зле, откакто е пила алкохол във вторник вечерта в парижкия дом на 66-годишния сенатор, с който не е имала интимни връзки.

Според адвокатката ѝ на Сандрин Жосо, " ѝ е прилошало се откакто изпила чаша шампанско ", като е видяла Жоел Герио " да взема дребна найлонова торбичка, съдържаща нещо бяло, в чекмеджето в кухнята му ". " Тогава тя схванала, че той е я е упоил без нейно познание ", споделя Минковски.

Кръвните проби, които е дала Жосо, демонстрират съществуване на екстази, оповестиха през вчерашния ден от парижката прокуратура.

След това са били осъществени обиски в офиса на сенатора и в дома му, където следователите са разкрили екстази, заяви прокуратурата.

Разследванията се организират под надзора на парижката прокуратура, която е почнала следствие " за тежко углавно закононарушение " - процедура, при която не е належащо да се желае снемане на депутатския имунитет.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР