В памет на Нери Терзиева, БНТ променя програмата си и

...
В памет на Нери Терзиева, БНТ променя програмата си и
Коментари Харесай

БНТ ще излъчи два филма на Нери Терзиева тази вечер

В памет на Нери Терзиева, Българска национална телевизия трансформира програмата си и от 22:30 ч. ще излъчи кино лентата „ Откраднати очи “, на който тя е съсценарист, а Българска национална телевизия 2 ще излъчи от 22:00 ч. документалния филм „ Роднини “, на който също е съсценарист.

„ Откраднати очи “ споделя история за странна, невъзможна, необяснима обич сред туркиня и българин по време на по този начин наречения " Възродителен развой ".

„ Роднини “ е филм за фамилия Чападжиеви. Шефкет е процъфтяващ предприемач в Чикаго, а неговият брат е останал в България. Филмът е за техния прекомерно друг свят и живот - в Чикаго, Съединени американски щати и тук в Мадан, в днешна България.

Голяма част от професионалния път на Нери Терзиева е обвързван с Българската национална телевизия. Кариерата ѝ стартира през 70-те години в Пловдивския ефирен център на Българска национална телевизия. Тогава е в екипа на предаването „ За един милиард “. В началото на 90-те, дружно с Асен Агов, е водеща на „ Екип 2 “ на „ По света и у нас “, а също и програмен шеф на „ Ефир 2 “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР