В пълния си обем грижата за българските граждани сме я

...
В пълния си обем грижата за българските граждани сме я
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борисов: В пълния си обем грижата за българските граждани сме я изпълнили

В цялостния си размер грижата за българските жители сме я изпълнили. В прилежащи страни не може да се върви от град в град. В Турция до 21-и нямаш право да излизаш от у дома. Един ден българите ще оценят по какъв начин сме се справили с пандемията, с миграционния напън. Това съобщи министър председателят в оставка Бойко Борисов.



Вицепремиерът Екатерина Захариева сподели, че през днешния ден за диалог е извикана съветската посланичка, по отношение на изнесените от прокуратурата данни, че шестима съветски жители са обвинени за гърмежи в фабрики и хранилища от военно-промишления комплекс у нас.

Над 200 000 ваксини от " Пфайзер " идват в България в понеделник. До края на юни можем да достигнем групов имунитет и със " зелените коридори " и опазване на темповете на имунизация. Това съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Вицепремиерът Деница Сачева съобщи, че безработицата е към 6,7%, малко над 200 000 души не са заети на трудовия пазар. По думите на Сачева равнището на безработицата е като това отпреди коронавирус рецесията.

Има компликации поради наложения мораториум от Народното събрание за наемане на безработни по другите стратегии, сподели Сачева.

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов сподели, че над 5000 лица са получили безлихвени заеми за над 60 млн. лв..

Министърът на финансите Кирил Ананиев разяснява, че от началото на пандемията у нас до юни ще бъдат изразходвани 6 милиарда и 100 млн. лв.. За предходната година са изхарчени 4,1 милиарда лв., което е 3,5% от брутния вътрешен артикул. Ако я нямаше пандемията, щяхме да бъдем единствената страна в Европейски Съюз, която щеше да приключи годината с уравновесено бюджетно салдо, сподели Ананиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР