В отворено писмо, адресирано до председателите на Народното събрание и

...
В отворено писмо, адресирано до председателите на Народното събрание и
Коментари Харесай

Граждански организации искат незабавен избор на ръководства на държавни органи

В отворено писмо, адресирано до ръководителите на Народното събрание и на шестте парламентарни групи, 11 цивилен организации приканват за неотложно пускане на процедурите за избор на органите с изминал мандат. 

Така, съгласно тях, ще се преодолее продължаващата с години институционална рецесия, провокирана от изтеклите мандати на титулярите на голям брой еднолични и групови органи, избирани от Народното събрание. 

Организациите упорстват да бъде основана непрекъсната парламентарна Комисия, която да се заеме с процедурите по желание, а към нея да действа Консултативен цивилен ръб, който да дава мнения за професионалните и етични качества на претендентите.

" Очакваме народните представители да са на висотата на публичните условия за ефикасна институционална инфраструктура и се надяваме поръчките на ръководещото болшинство за съблюдаване на високи стандарти при избора на самостоятелни органи да не катастрофират в повторение на дългогодишни порочни практики на  подмолно договаряне и партийно-квотно разпределение на позиции в регулаторите ", приключва писмото на 11-те неправителствени организации.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР