В отсъствието на премиера Бойко Борисов и заместника му Красимир

...
В отсъствието на премиера Бойко Борисов и заместника му Красимир
Коментари Харесай

В отсъствието на премиера Ревизоро стана министър заради водната криза в Перник

В отсъствието на премиера Бойко Борисов и заместника му Красимир Каракачанов болшинството в Народното събрание избра Емил Димитров-Ревизоро за министър на околната среда и водите. Със същото решение от поста бе освободен упрекнатият в умишлена занемареност поради водната рецесия в Перник Нено Димов. За гласоподаваха 111 народни представители от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", а срещу бяха 96 от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не поддържаха кандидатурата за нов министър, а " Воля " не участваха в гласуването, което оказа помощ на ръководещите за по-нисък кворум и приемане на измененията в състава на държавното управление. Двама самостоятелни депутати гласоподаваха " за ", а трима - срещу.

Според зам.-председателя на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин кандидатурата на Емил Димитров-Ревизоро е като скъпата творба с банан, залепен с тиксо на стената, както и следващо доказателство за безидейното ръководство, евентуално поради което Бойко Борисов през днешния ден е избягал в Египет. Колегата му Явор Божанков сподели, че с изключение на водната рецесия огромен проблем е вносът на боклуци, за който се знае от дълго време.

Бившият министър на околната среда и водите от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров разгласи, че за поста е нужно да бъде определен добър админ, който да взема решение проблеми като водната рецесия в Перник и мръсния въздух в редица градове, а сега се прави девета промяна в държавното управление без ясна стратегия за промени. Според сътрудника му Йордан Цонев ръководството, което влиза от рецесия в рецесия, е изчерпано, моделът е неверен и без законно болшинство в Народното събрание (бел. авт. - ГЕРБ и " Обединени патриоти " имат 116 депутати след отстраняването на " Атака " от дребната коалиция), задари което Движение за права и свободи нямало да поддържа " палеативните решения " на ръководещите.

И Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи оповестиха, че след 10 години ръководство Бойко Борисов към този момент няма по какъв начин да се оправдава за рецесиите в страната с държавното управление на тройната коалиция. Депутатите от " Атака " споделиха, че желаят да чуят позицията на бъдещия минитър по предлагането им за мораториум за импорт на боклуци.

По време на дебата по избора на Емил Димитров-Ревизоро за министър на околната среда и водите парламентарната група на ГЕРБ не се изрече един път. След рецензии на опозицията депутатът от " Обединени патриоти " Красимир Богданов дефинира претендента като " деятелен, справедлив, правилен и придирчив човек, спирал контрабандни канали в страната ". Колегата му Славчо Атанасов сподели, че и различен път на поста не е бил специалист - Джевдет Чакъров, който бе министър по времето на тройната коалиция, е хирург. Накрая депутатът от ГЕРБ Александър Ненков сподели, че страната с целия си властови, финансов и интелектуален капацитет се пробва да позволи рецесията в Перник. Той съобщи, че поддържа кандидатурата за министър, само че той би трябвало да откри " пробойните " и да не се стига до нова рецесия. По думите му въпросът е по какъв начин да се финансират ВиК операторите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (119)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР