В отговор на неотдавнашните забележки на Чарли Мънгър от Berkshire

...
В отговор на неотдавнашните забележки на Чарли Мънгър от Berkshire
Коментари Харесай

Биткойн е ненужна заплаха според партньора на Уорън Бъфет

В отговор на неотдавнашните забележки на Чарли Мънгър от Berkshire Hathaway във връзка с Биткойн (BTC) крипто вложителят Дан Морхед изрази друга позиция.

Във връзка с характеризирането на Биткойн от страна на Мънгър като “ ” и евентуална опасност за откритите парични системи, Морхед изрази противоречие в писмо до вложителите.

Мънгър твърди , че преходът от ловно-рибарско стопанство към цивилизация е зависел от постоянна валута, като показва образци като мидени черупки, царевични зърна, златни монети и модерни банкови системи като надеждни форми. Той предизвести да не се нарушава тази дългогодишна рамка посредством въвеждане на нещо, което той назовава “ “.

Противно на позицията на Мънгър, Морхед оспори концепцията за царевичните зърна като представител на “ “. Той посочи експоненциалната инфлация на царевичните зърна с течение на времето, приписвайки това на достижения като “ “.

Той се базира на контраста сред фрапантното нарастване на производството на царевични зърна от 205 милиона метрични тона през 1961 година до 1,210 милиона сега, спрямо лимитираното количество на Биткойн от 21 милиона за безконечни времена.

Морхед акцентира обезценяването на царевичните зърна с 83%, когато се правят оценка по отношение на закрепени количества, съпоставяйки това със междинното повишаване на Биткойн от 117% годишно за четиринадесетгодишен интервал.

Това го накара да се запита дали запазването на благосъстоянието в девалвираща по своята същина валута като царевичните зърна е за предпочитане пред криптовалута като Биткойн, която непрекъснато показва доста повишаване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР