В отговор на нарастващите киберзаплахи Германия обяви създаването на специализирано

...
В отговор на нарастващите киберзаплахи Германия обяви създаването на специализирано
Коментари Харесай

Германия ще създаде своя „киберармия“ в отговор на нарастващите заплахи в интернет

В отговор на възходящите киберзаплахи Германия разгласи основаването на профилирано киберзвено в границите на въоръжените си сили. Решението беше оповестено от немския министър на защитата Борис Писториус.

Новата работа (Cyber and Information Domain Service – CIR) ще бъде четвъртото независимо поделение в немската войска, наред със сухопътните, военноморските и военновъздушните сили.

Всички подразделения на армията ще се подчиняват на обединен координационен център на Оперативното командване на Бундесвера. Проектът за метаморфоза на армията е наименуван „ Структура на Бундесвера “.

Основната задача на новото поделение е да се бори с хибридните закани. Включително с дезинформацията и интервенциите за въздействие, както и да извършва тактически задания в региона на кибервойната.

Борис Писториус акцентира, че основаването на CIR има за цел да приспособява немските въоръжени сили към изменящата се геополитическа среда. Освен това министърът на защитата посочи, че бюджетът за защита на Германия би трябвало да бъде повишен със 7,06 милиарда $ през 2025 година, с цел да се реализира задачата на НАТО за разноски за защита от 2 % от Брутният вътрешен продукт.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР