В отговор на масовото спиране на камерите на флагманските таблети

...
В отговор на масовото спиране на камерите на флагманските таблети
Коментари Харесай

Microsoft намери временно решение за възстановяване работата на камерите в Surface Pro

В отговор на всеобщото прекъсване на камерите на флагманските таблети Surface Pro X, Microsoft откри краткотрайно решение, което възвръща работата им – само че с лимитирана функционалност.

Surface Pro X употребява решенията на Arm-архитектурата – проблемите с таблетите и някои други устройства започнаха на 23 май, когато потребителите започнаха да се оплакват от невъзможността да употребяват вградените камери в приложения като Zoom или Microsoft Teams. Предполага се, че повода за повредата е драйвер с неприятно качество и казусът, по един или различен метод, е обвързван с датата. Дискусиите от множеството конгреси и в Reddit излязоха с най-малко едно решение, с цел да накарат камерите да работят още веднъж. За задачата съгласно потребителите е належащо датата на системата да бъде заменена на 22 май, след което камерите още веднъж стартират да работят обикновено. Излишно е да споделяме, че методът надалеч не е най-удобният.

Но съгласно Microsoft, компанията е почнала да разпраща своето решение, с цел да поправя краткотрайно сериозния проблем. В същото време излиза наяве, че някои функционалности на камерите може да бъдат лимитирани или качеството на изображението да се намали. Временният програмен продукт, който поправя казуса, ще бъде конфигуриран автоматизирано.

В същото време Microsoft акцентира, че виновността е на производителя на чипсета – наранени са устройствата, употребяващи чипсетите Qualcomm 8cx Gen 1, Qualcomm 8cx Gen 2, Microsoft SQ1 и Microsoft SQ2. Специално се отбелязва, че казусът не визира уеб-камерите и USB-камерите, даже в случай че са свързани към проблематични устройства.

Компанията припомня да внимавате и да не се пробвате да употребявате заобиколно решение върху устройства, които не са наранени от казуса. Компанията пусна и указания по отношение на отстраняването на проблеми посредством регистъра – има ги на уеб страницата на Microsoft. Към тях би трябвало да се прибегне, в случай че става дума за администрируеми наранени джаджи, които няма да се актуализират сами.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР