В отговор на британските санкции, Русия забрани влизането в страната

...
В отговор на британските санкции, Русия забрани влизането в страната
Коментари Харесай

Борис Джонсън под санкции, Москва му забрани да влиза в Русия

В отговор на английските наказания, Русия забрани влизането в страната на основни членове на английското държавното управление, в това число на премиера Борис Джонсън, вицепремиера и министъра на правораздаването Доминик Рааб, министрите на външните работи и защитата Елизабет Трус и Бен Уолъс и някогашния министър председател Тереза Мей.

„ Във връзка с невижданите враждебни дейности на английското държавно управление, изразени по-специално в налагането на наказания против висши чиновници на Руската федерация, беше взето решение за включване на основни членове на английското държавно управление и редица политически фигури в съветският стоп-лист ", се споделя в съботно изказване на съветското Министерство на външните работи.

Пълният лист, в допълнение към горното, включва още министърът на превоза Грант Шапс, на вътрешните работи Прити Пател, на финансите Риши Сунак, на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Квази Квартенг, на цифровите технологии, културата, медиите и спорта Надин Дорис, заместител на защитата Министър Джеймс Хипи, първи министър на Шотландия Никола Стърджън, основния прокурор на Англия и Уелс Суела Бравърман.

„ Тази стъпка беше подхваната като отговор на необузданата осведомителна и политическа акция на Лондон, ориентирана към интернационална изолираност на Русия, основаване на условия за ограничение на страната ни и задушаване на вътрешната стопанска система “, споделиха от министерството. Подчертава се, че Лондон съзнателно утежнява обстановката към Украйна, доставяйки там смъртоносни оръжия и координира същите старания на НАТО.

Министерство на външните работи също уточни, че „ русофобският курс на английските управляващи, чиято съществена задача е да подтикват отрицателно отношение към страната ни, ограничавайки двустранните връзки в съвсем всички области, вреди на благосъстоянието и ползите на жителите. на самата Англия ". „ Всякакви санкционни офанзиви неизбежно ще ударят техните основатели и ще получат съдбоносен отпор “, добави дипломатическото ведомство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР