В Отделението по кожни болести към МБАЛ Д-р Иван Селимински-Сливен

...
В Отделението по кожни болести към МБАЛ Д-р Иван Селимински-Сливен
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за атопичен дерматит в Кожно отделение в Сливен 

В Отделението по кожни заболявания към МБАЛ " Д-р Иван Селимински " -Сливен през ноември ще се организират безвъзмездни прегледи за атопичен дерматит. Консултациите са ориентирани към пациенти с тежка форма на болестта, като ще се преглеждат деца и възрастни от 12 години нагоре.

В България от болестта са наранени към 400 000 деца и 200 000 възрастни. Атопичният дерматит е хронично заболяване, което предизвиква инфектиране, сърбеж и сухота на кожата. Това е една от най-често срещаните и най-тежки форми на екзема, която нормално стартира в детството, само че може да се появи и на всяка възраст.

Атопичният дерматит е заболяване, което съществено утежнява качеството на живот на пациентите. Над 80% от тези, които страдат от тежките му форми не спят повече от час и половина дневно. Всеки трети пациент пък с тежка форма развива меланхолия или тревога. Същевременно 76% от пациентите са единствено на местна терапия и имат неудовлетворителен отговор на лекуването си. Затова и акцията се насочва точно към тези, които не могат да управляват положението си и имат потребност от нови благоприятни условия за терапия.

За пациентите с тежък атопичен дерматит към този момент има ново лекуване, което НЗОК покрива от средата на юли 2023 година Терапията дава доста бърз резултат и пациентите нямат никакъв сърбеж, спят умерено, нямат нови раздразнения по тялото и ръцете. Качеството им на живот доста се усъвършенства и то за къс интервал от време.

Прегледите са част от осведомителната акция „ Отново в кожата си “, подкрепена от Българското дерматологично сдружение.

В самодейността се включат водещи кожни лекари от девет града на страната – София, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Плевен, Добрич, Варна, Велико Търново и Бургас.

Прегледите в Сливен ще правят доктор Миланова и доктор Нинова от 9 до 17 ч. в Отделението /бившият Кожен диспансер/. Записване до 10 ноември на телефон 0885 375 149
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР