В остра позиция Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ)

...
В остра позиция Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ)
Коментари Харесай

КНСБ обвини Възраждане и ИТН в разцепване на протеста

В остра позиция Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) разгласи, че политически сили манипулират протестиращите служащи от въглищните райони. 

 

" Възмутени сме от въвличането на конфедерацията в партийни борби и желания в изискванията на предизборна обстановка преди локалния избор в края на този месец. Употребата за политически цели на организациите на самостоятелните представители на служащите в България е неприемлива. Още по-недопустимо е потреблението за политически ползи на справедливия яд на хилядите миньори и енергетици ", се споделя в изказването на синдиката.

 

След това се показва, че 90% от настояванията на протестиращите са изпълнени в подписаното съглашение и даже по гледище на КНСБ е бил получен ангажимент персонално от премиера акад. Николай Денков, че в случай че точките не бъдат изпълнени, той ще подаде оставка.

 

От синдиката съответно показват недоволството си от държанието на " Възраждане ", " ИТН " и самостоятелен народен представител (б.ред. - засяга се Радостин Василев), които целяли да разцепят митинга.

 

" Обективната истината е, че с целенасочените си дейности политици съумяха да манипулират и да разделят митинга. Това разделяне не е сред КНСБ и КТ " Подкрепа ", а сред протестиращите от " Мини Марица Изток " и всички останали от други организации и структури от двата синдиката, чиито представители подписаха съглашението.

 

Подчертаваме още веднъж, че не одобряваме въвличането ни в предизборни неистини и спекулативни изказвания, изречени от народни представители от " Възраждане ", " ИТН " и самостоятелен народен представител, изречени от парламентарната естрада. Очакваме те да понесат своята морална и политическа отговорност.

 

Приемаме голословната офанзива от тях като офанзива против всички синдикални структури и членове на КНСБ – най-голямата организация на работещите българи ", декларират още от КНСБ.

 

Днес Министерски съвет пусна цялостен запис от провелата се в сряда среща сред представители на държавното управление, депутати и протестиращите.

 

БЛОКАДАТА НА Автомагистрала " ТРАКИЯ " ОСТАВА

 

Вече седми ден блокадите на автомагистрала " Тракия " при пътния възел до Стара Загора, както и на Прохода на републиката при Гурково не престават. Протестиращите миньори и енергетици показаха съмнение, че уговорките в подписаното с държавното управление съглашение ще бъдат изпълнени. Работниците бяха безапелационни, че няма да освободят придвижването, до момента в който не бъдат изтеглени Териториалните проекти за обективен преход, които кабинетът изпрати на Европейска комисия в края на предходната седмица.

 

" На тези условия ще издържим. Въпросът е страната дали ще склони на нашите претенции. Това, което видяхме през вчерашния ден, е следващият цирк, който следим. Глупаво е да записваме, че би трябвало да бъдат изпълнени решения на Народното събрание. Искаме да бъдат изтеглени Териториалните проекти за обективен преход и нашите претенции да залегнат в тях. Ще издържим. Хората са надъхани ", съобщи пред БНР синдикалистът Георги Господинов, който взе участие в блокадата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР