В още две области затягат противоепидемичните мерки от днес. В

...
В още две области затягат противоепидемичните мерки от днес. В
Коментари Харесай

К-19 у нас: Какви са новите забрани по места?

В още две области стягат противоепидемичните ограничения от през днешния ден. В Плевен се вкарва вечерен час за заведения за хранене и кафенета, като те ще затварят в 22.30 часа. Доброволчески екипи ще подкрепят работата на РЗИ и Университетската болница в града.

В Сливен пък се преустановяват визитите на хазартни игрални зали и фитнес-клубове, както на заведения за хранене след 23:00 часа.

Добрич остава единствената жълта зона у нас с по-малко от 60 инфектирани на 100 хиляди души за две седмици. От през днешния ден и Видин минава в оранжевата зона и там спешният щаб вкара ограничение на работата на заведенията до 23 часа.

Туристическият отрасъл предлага хотелите да се употребяват като полеви лечебни заведения. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разгласи, че петзвездни хотели могат да одобряват пациенти с лека форма на COVID-19. Предложението заболели хора да бъдат настанявани в хотели, е на браншовите организации в туризма, заяви Николова в ефира на Нова телевизия.

След като съответните обекти бъдат препоръчани от сектора, районните здравни инспекции ще би трябвало да оценят дали дават отговор на здравните условия, по-късно съответният притежател ще договаря с Министерството на здравеопазването за заплащането.

Данните за последното денонощие. Рекорден брой жертви и новозаразени с COVID-19 за последното денонощие. Битката с подлия вирус за миналите 24 часа са изгубили 63-ма души.

Новите случаи са 4041. Това демонстрират данните на Единния информативен портал.

Направени са общо 11 066 PCR теста. 210 са пациентите в интензивни отделения. Излекуваните за последното денонощие са 507 души.

Още 17 коли за спешна помощ за Спешна помощ в София . 17 нови коли за спешна помощ ще бъдат разполагаем на Спешната помощ в София от през днешния ден. Новите коли за спешна помощ разполагат с цялостен комплект здравно съоръжение за оказване на незабавна помощ, изясни шефът на звеното доктор Георги Гелев.

“Ще бъдат ориентирани към осъществяването на адреси с Covid-19. На процедура ще станат близо 60 екипа “, сподели Гелев, шеф на столичния център за Спешна здравна помощ, представен от БНР

Инфекционист на 81 се грижи за болните с ковид в Дупница
Последният и единствен инфекционист в общинската болница в Дупница е на 81 години, предава NOVA.

Директор на пловдивска болница стана доброволец в COVID-отделение

Д-р Мария Богоева е дамата, на която всички в града се възхищават, тъй като макар възрастта си, всеки ден влиза в COVID-отделението, с цел да лекува пациенти.

„ Доволна съм, че съм здрава и мога да оказвам помощ. Не ми тежат годините, не се усещам на 81. Щяха да затворят отделението и, с цел да спася болница та, пристигнах да работя ”, показа инфекционистът.

Сега доктор Богоева и останалите лекари са огромната вяра на Дупница. „ Щадят ме откъм наряди. Работя от 08:00 до 14:00 часа, за което им благодаря. Не давам нощни смени ”, споделq медикът.

Резервен вид за инфекционист в общинската болница нямат. И доктор Богоева на процедура сега е незаменима. В Дупница COVID-отделението е цялостно и няма спокоен ден за лекарите. „ Не можем да настаним всички, които идват. Започват разправии с околните, те са си прави, само че и ние сме прави ”, счита лекарката.

Най-много доктор Богоева страда за медицинските сестри към нея, тъй като вижда, че доста постоянно те поставят ексклузивен труд, който остава невъзнаграден. В борбата против ковид а най-съществен е високият дух, споделя още доктор Богоева. Тя е решена на всичко, с цел да преведе екипа и пациентите си през пъкъла на пандемията.

141 души са новозаразените с ковид в Старозагорско
141 души са новозаразените с ковид в Старозагорско през миналото денонощие. Общият им брой от март до в този момент доближи 2177.

В страната са направени 11 066 PCR теста, като позитивен е бил резултатът за 4041 души.

В лечебните заведения с настанени за лекуване 2 922 пациенти, 210 са в интензивните отделения.

Най-много са инфектираните в София-град-1619 и Пловдив-337, следвани от Варна-203, Русе-192-ма.

Общият брой инфектирани с ковид медицински личен състав в страната доближи 2542-ма.

За последното денонощие са излекувани 507 пациенти, умрелите са 63-ма.

Директор на пловдивска болница стана доброволец в COVID-отделение
Управителят на пловдивската болница „ Свети Мина “ стана доброволец в Коронавирус отделението.

В Пловдив 2 лечебни заведения незабавно търсят студенти по медицина против COVID-19 

Причината е неналичието на медици, които да обрижват пациентите. Лечебни заведения от цялата страна приканиха доброволци да се включат в работата. Такъв зов в обществените мрежи направи и шефът на лечебното заведение в Пловдив - Петър Петров.

„ До рецесията се стигна, защото в народен мащаб има недостиг на медици. Благодарение на апела към този момент имаме позвънявания от студенти. Те ще стартират работа като доброволци при нас.

Координацията в отделението би трябвало да бъде на равнище, а шефът да следи нещата. За благополучие, досега сме прибирали единствено пациенти, които не се нуждаят от хоспитализиране ”, сподели в ефира на „ Здравей, България ” Петров.

„ В момента в клиниката има 16 пациента. Имаме потребност най-малко от още двама лекари и още две медицински сестри. Някои от медиците работят прекалено много часове ”, разясни дежурният доктор доктор Александра Иванова.

За последното денонощие новите случаи в Пловдив са 337

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР