В осем сутринта 92-годишна миниатюрна дама вече е напълно облечена,

...
В осем сутринта 92-годишна миниатюрна дама вече е напълно облечена,
Коментари Харесай

5 прости правила за щастие от 92-годишна жена

 стара-жена-седи-на-пейка

В осем сутринта 92-годишна дребна дама към този момент е изцяло облечена, с акуратно направена прическа, с грим, нанесен с усет, въпреки че вижда неприятно. Жената е подготвена да отиде в дом за остарели хора.

Съпругът й неотдавна е умрял и тя няма различен избор. Въпреки дългите часове на търпеливо очакване, тя единствено се усмихнала благо, когато й съобщило, че стаята й към този момент е подготвена.

В асансьора й описали по какъв начин наподобява нейната дребна стая, включително и по какъв начин наподобяват завесите на прозорците. „ О, харесват ми “ – отвърнала дамата с въодушевлението на 8-годишни дете, което преди малко е получило кученце като подарък.

„ Мисис Джоунс, най-добре е да ги видите със личните си очи… Само почакайте малко “.

„ Това няма никакво значение “ – отвърнала остарялата дама – Щастието е това, което ти решаваш авансово. Дали ще ми хареса новия дом или не, зависи не от това по какъв начин са ситуирани мебелите, а от това по какъв начин е организиран моят разум. Аз към този момент взех решение да обичам тази стая. Такива решения взимам всяка заран – незабавно, откакто се събудя.

Аз имам избор: мога да прекарам целия ден в леглото, спомняйки си за болежките си и частите на тялото, които към този момент не ме слушат, или да стана от леглото, изпитвайки наслада и признателност за този ден.

Приемам всеки ден за същински подарък и, до момента в който съм жива, като цяло се съсредоточвам върху настоящия ден и върху тези приятни мемоари, които съм запазила “.

След което дамата добавила: „ Старостта е като банкова сметка: теглиш парите, които си поставил в нея. Затова ви поучавам да вложите в банковата си сметка мемоари за колкото се може повече мигове на благополучие. И аз към момента не преставам да върша своите вноски “.

След това тя споделила своите 5 правила на щастливия човек:

Изчистете сърцето си от завист.
Освободете мозъка си от грижи.
Старайте се да живеете допустимо по-простичко.
Старайте се да давате колкото се може повече.
Не очаквайте прекалено много.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР