В опит отново да покаже т.нар. си евроаталнтизъм лидерът на

...
В опит отново да покаже т.нар. си евроаталнтизъм лидерът на
Коментари Харесай

Борисов похвали Грозев за наградата BAFTA, въпреки близкото минало, в което толерираше Русия

В опит още веднъж да покаже така наречен си " евроаталнтизъм " водачът на ГЕРБ Бойко Борисов реши да поздрави българския публицист Христо Грозев за оценката му по отношение на кино лентата

Филмът споделя историята за отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални и последвалите разкрития на съучастниците в закононарушението от службите на Кремъл.

От профила си във Фейсбук, Борисов изрази поздравления към работата на Грозев, който има основна роля в серия от следствия за тежки закононарушения, осъществявани от сътрудници на съветските служби за сигурност. Лидерът на ГЕРБ обаче до момента не е показвал особена воля за деяние във връзка с съветското въздействие в България и години наред го толерираше, в това число в годините, в които заемаше поста на министър-председател.

През 2018 година да вземем за пример някогашният чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Сергей Скрипал беше токсичен дружно с щерка си във Англия. Случката провокира голям интернационален отзив. Редица западни страни, измежду които Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз, започнаха незабавни дейности и експулсираха десетки съветски дипломати. Това направиха както Германия, Франция, Полша и Италия, по този начин и други - Естония, Финландия, Унгария и Румъния.

България обаче не изгони нито един посланик. А Борисов тогава даже съобщи пред публицисти, че е повдигнал въпроса на Европейския съвет и е настоял за " доказателства ", които да сочат към намесата на Москва в закононарушението.

Подобно беше държанието на Борисов и когато стана ясно, че лица, свързани със случая " Скрипал ", са били на територията на България и евентуално са забъркани и в отравянето на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев през 2015 година Подозренията за това бяха обявени точно от Христо Грозев, само че водачът на ГЕРБ и тогава не предприе ограничения за разнищването на проблема.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР