В опит да съдействат за търсене на решения повече пътна

...
В опит да съдействат за търсене на решения повече пътна
Коментари Харесай

ЕЦТП: Политиците се напънаха и сътвориха жалък цирк с пътната безопасност

В опит да спомагат за търсене на решения повече пътна сигурност, представители на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) в лицето на ръководителя на сдружението Диана Русинова и на членовете Ангел Попов и Яна Топалова, участваха на две срещи по казуса – в Народното събрание и в Столичния общински съвет.

За жал и двете бяха опорочени и не доведоха до безусловно нищо.

Въпреки уверението на домакините на срещата в Народно събрание, че ще участват национални избраници от всички парламентарно показани партии, пристигна единствено една политическа мощ – обединението ПП-ДБ. По този метод на процедура не се състоя разговор сред определените от народа, жителите и специалистите.

Същата бе обстановката и в Столичния общински съвет, където трябваше да бъдат изслушани министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, жители, общински съветници, специалисти от неправителствения бранш.

Дискусия по съответните проблеми и ограничения обаче нямаше, тъй като от страна на опозиционните сили в Столичния общински съвет срещата бе опорочена и употребена за на ниска цена ПР. Вместо да изслушат засегнатите и експертите, въпросните съветници обиждаха, ругаха и нападнаха словесно кмета на град София. Така жителите и специалистите въобще не получиха опция да вземат думата.

ЕЦТП прави оценка напъните на политиците да се включат в процеса по разрешаване на казуса с високата смъртност по пътищата. Но и недоумява по какъв начин е допустимо тематиката да бъде употребена за добиване на политически дивиденти. Напомняме, че сдружението е неправителствителствена организация и е посредник сред всички жители, без значение от политическата им принаджленост, и институциите. Което автоматизирано изключва въвличането ни в политически разногласия.

Крайно време е политиците да положат същински старания в посока повече пътна сигурност! Но в случай че продължат да се събират по зали и кабинетчета, а обществените им изяви да са свързани единствено с безсмислено офанзиви по идейните съперници, значи, че имат вяра, че имат имунитет против гибелта на пътя!

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР