В официално писмо до Националното ловно-рибарско сдружение изпълнителният директор на

...
В официално писмо до Националното ловно-рибарско сдружение изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Другата събота откриват ловния сезон, но в неделя го спират

В публично писмо до Националното ловно-рибарско съдружие изпълнителният шеф на ИАГ Стоян Тошев осведоми, че откриването на ловния сезон на локален малък дивеч и колективен лов на дива свиня е на 1 октомври /събота/.

В неделя /2 октомври/, когато се организират парламентарните избори в България за избирането на народни представители в 48-ото Народно заседание няма да бъдат утвърждавани трафици за групово ловуване.

От ИАГ оповестяват, че по отношение на предварителната защита за ограничение разпространяването на заболяването Африканска чума по свинете ловът на територията на цялата страна е належащо да се организира при прецизно осъществяване на ограничения за биосигурност и стерилизация.

За използване на Методиката за мониторинг на дивата свиня в период до 25 ноември Регионалните дирекции по горите би трябвало да показват в Изпълнителната организация по горите резултатите от данните за мониторинга на дивата свиня от извършените три първи излета за колективен лов по одобрен формуляр.

Разрешителните за колективен лов на дива свиня наложително да се заверяват дружно с формулярите за събиране на данни в съответното Търговско предприятие ДГС/ДЛС.

С цел правилното даване на данни от извършените ловни излети е желателно наличието на чиновници на Търговско предприятие ДГС/ДЛС или РДГ на първите три ловни излета за колективен лов на дива свиня.

Относно ловуването на див заек ИАГ осведоми, че резултатите от контролната есенна таксация на заека за ловностопанските региони, в които има утвърден проект за прилагане, е належащо да бъдат показани в Изпълнителната организация по горите до 14 октомври.

До одобряване на проекта за прилагане на дивия заек ловуването ще се реализира в границите на 30% от показаните проекто-нланове за прилагане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР