В офиса на ПП „Републиканци за България“ – Кюстендил, получихме

...
В офиса на ПП „Републиканци за България“ – Кюстендил, получихме
Коментари Харесай

РЗБ: Застрашен е животът на използващите моста между Ямен и Четирци

В офиса на Политическа партия „ Републиканци за България “ – Кюстендил, получихме голям брой сигнали за замърсяване с боклуци към моста свързващ селата Ямен и Четирци, които е допустимо да са нарушили градивната целокупност на оборудването и да причинят съществени последици върху живота, здравето и имуществото на употребяващите го, оповестяват от партията.

" Мостът е построен от община Невестино за директен достъп сред селата Ямен и Четирци, само че защото от построяването му, досега не са осъществявани действия по редовно разчистване и поддръжка на коритото на реката от паднали клони, дървета и битови боклуци, придошлите води на река Струма затлачиха основите на моста с дървесни и битови боклуци, създавайки обстановка наподобяваща тази от Водноелектрическа централа „ Своге “.

Възможно е същите да са развалили инженерно-техническата структура на оборудването. Във връзка с получените сигнали през днешния ден изпратихме сигнал до кмета на община Кюстендил Петър Паунов и шефа на РИОСВ– София Ирена Петкова.

Реакция от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда не закъсня и се свързаха с краткотрайно изпълняващия регионален координатор за Кюстендил на Републиканци за България инж. Иво Чивийски, който беше поканен да участва на инспекцията на мостовото оборудване. На място бе открито, че оборудването е компрометирано. От едната страна липсват части от структурата на моста, които са отнесени от водата и това е довело до нарушение на целостта му ", пишат още от РЗБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР