В ОД МВР Монтана е създаден оперативен щаб за управление

...
В ОД МВР Монтана е създаден оперативен щаб за управление
Коментари Харесай

Над 400 полицаи от Монтана накрак за изборите

В ОД Министерство на вътрешните работи Монтана е основан действен щаб за ръководство на силите и средствата за запазване на публичния ред и сигурността по отношение на провеждането на изборите за членове на Европейски парламент.
Над 400 чиновници на ОДМВР Монтана, Зонално жандармерийско ръководство Монтана, Групово дело „ Гранична полиция”, РДПБЗН Монтана и базата на ГДНП в Берковица ще охраняват реда и изборните секции в деня преди и по време на вота в региона.
Органите на реда поемат защитата на секциите на 25 май и завършват работата си след оповестяване края на изборния ден и превозването и предаването на изборните бумаги в РИК и ЦИК.
В изборните пространства няма да бъдат допускани хора, носещи оръжие или други рискови за живота и здравето предмети.
В група „ Български документи за идентичност “ е основана е организация за навреме издаване на персонални карти в дните до изборите и на удостоверения за гласоподаване в деня на вота, с цел да могат жителите, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас. Мерки за навреме обслужване на жителите на Европейския съюз и издаване на удостоверения за престояване на територията на Република България по отношение на изборите за членове на Европейския парламент са подхванати и в звено „ Миграция “.
Работни групи във всяко от районните ръководства ще реагират на място при приемане на всевъзможен сигнал, отнасящ се до изборния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР