В очакване на пролетта и на птиците, идва и времето

...
В очакване на пролетта и на птиците, идва и времето
Коментари Харесай

Акция за чиста лагуна ще се проведе тази неделя на Атанасовското езеро

В очакване на пролетта и на птиците, идва и времето за визити към обичаното Атанасовско езеро. Затова екипът на план " Солта на живота ", LIFE + кани другари на езерото на пролетна акция в неделя 15 април 2018 година от 10:00 часа в южната част на Атанасовско езеро. За 4-та поредна година доброволци на друга възраст ще се съберат до Укритието за наблюдаване на птици, с цел да приготвят Пътеката на саблеклюна за идния сезон, когато стотици поданици и посетители, възпитаници и преподаватели ще посетят региона, с цел да са по-близо до природата, да следят птици или да си почиват.

В празничния април и единствено седмица след Великден се провежда акцията " Лагуна клийн джамборе #4 ", с цел да се почисти регионът, да се изкоси тревата и даже да се оформи ново пространство, където в края на април ще се организира арт-пленер, чийто творби ще радват бургазлии през цялото лято. Любителите на по-тежката физическа работа също няма да останат разочаровани - ще се копаят дупки, ще се бърка бетон и ще се инсталират още веднъж табелите, разрушени за следващ път или изтръгнати от незнайни вандали през последните месеци.

" Тази година по изключение ви чакаме в неделя, а не в събота. Бъдете в 10:00 часа в комфортно облекло и уместно въодушевление, а ние ще осигурим принадлежности и работа за всички. От Община Бургас ни помогнаха с ръкавици и чували и ще се погрижат събраните боклуци да бъдат изнесени навреме. Може да дойдете с велосипед, пешком или с автомобил до кръговото на изхода на Бургас към Сарафово. Ако ползвате градския превоз - рейсове № 6, 12, 15. След края на работния полуден ще си създадем пикник, като ние от " Солта на живота " ще се погрижим за храната и напитките " - кани от името на уредниците Радостина Ценова от БФБ.  
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР