В очаквана с огромен интерес реч по темата тя каза,

...
В очаквана с огромен интерес реч по темата тя каза,
Коментари Харесай

Мей: Нито ние, нито ЕС ще получим всичко, което искаме

В предстояща с голям интерес тирада по тематиката тя сподели, че преходният интервал би трябвало да е стеснен във времето и не може да е непрекъснато решение, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Мей съобщи, че желае допустимо "най-широко и най-дълбоко " партньорство с Европейския съюз, което да покрива повече въпроси от всяко друго комерсиално съглашение, в това число финансовите услуги.

Решението за Брекзит няма да се преразглежда, сподели тя и добави, че в този момент е ред на политиците да изпълнят това, което е изискал от тях народът.

Нито Европейски Съюз, нито Англия ще получат в договарянията всичко, което желае, призна министър-председателката, представена от Франс прес.

В речта си, в която показа визията си за бъдещите търговски връзки с блока, тя съобщи, че страната й няма да одобри нито канадския, нито норвежкия модел на връзки с Европейски Съюз.

Тереза Мей изрази очакване реципрочният пазарен достъп да намалее след Брекзита, съобщи Асошиейтед прес. Това, сподели тя, е неизбежно, тъй като Обединеното кралство напуща единния пазар и митническия съюз.

Мей отхвърли предлагането Северна Ирландия да остане част от митническия съюз за гарантиране, че няма да има твърда граница с Ирландия след Брекзит, тъй като, по думите й, това ще унищожи общия пазар в Обединеното кралство, което е недопустимо. Тя добави, че няма да разреши излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз да съсипе напредъка по гарантирането на мира в Северна Ирландия.

Според нея Съдът на Европейския съюз не може да бъде финален съдия на зародили след Брекзита разногласия сред двете страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР