В община Стамболийски започва опис на всички котли на детски

...
В община Стамболийски започва опис на всички котли на детски
Коментари Харесай

Община Стамболийски минава на водород

В община Стамболийски стартира списък на всички котли на детски градини и общински здания – освен тези на газ, заяви кметът Георги Мараджиев в първия работен ден след следващата серия празници.

Безумните цени на газа не са вид за общината. 55 хиляди лв. е последната сметка.

Затова кметът Мараджиев е решил да вкара най-иновационната апаратура на водород за отопление на ясли, детски градини, читалище, общински здания.

В Пловдив област още веднъж сме първи, споделя той. Безопасен зелен водород. До всеки казан ще изградим атомна апаратура. Ще произвеждаме самостоятелно водород, който ще се изгаря от горелката на котела, без значение на нафта ли е, на газ или друго гориво.

При тези растящи цени икономиите ще са близо 45- 50 %, пресмята Георги Мараджиев.

Използва се по 1.5 л вода на час и електрическа сила 1.8 киловата. Като приспаднем и тези разноски, ще получим чиста спестовност не по-малко от 35 %, сигурен е той.

Това прави близо 20 000 лв. спестовност на месец!

Съчетано с LED осветяване в цялата община и производството на електрическа сила – това не е фантазия, а ще се случи още тази зима! – дава обещание кметът Георги Мараджиев.

Водородът е бъдещето! Тези съоръжения ще са в интерес на нашите деца, а те децата са нашето бъдеще, заключи кметът на Община Стамболийски.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР