В община Кюстендил са създадени 4 избирателни комисии, чрез които

...
В община Кюстендил са създадени 4 избирателни комисии, чрез които
Коментари Харесай

В Кюстендил са създадени 4 избирателни комисии за карантинирани и изолирани

В община Кюстендил са основани 4 изборни комисии, посредством които карантираните с Covid -19 и хората, които са в изолираност, да могат да упражнят правото си на глас на парламентарните избори на 4 април.

Кметът на града Петър Паунов заяви, че към този момент са обезпечени 30 хиляди маски и дезинфектанти за всички комисии в общината.

Гласуването ще е по-безопасно в сравнение с извършването на покупки по комерсиалните вериги, означи кметът на Кюстендил Петър Паунов

„ Държавата е осигурила над 26 000 маски за всеки един от гласуващите. Към момента има спомагателен запас. Над 200 сътрудници от полицията, в това число от бранш „ Жандармерия “ ще се грижат за сигурността, за спазването на дистанцията във всяка една от секциите, и несъмнено да няма провокации по време на изборите “, сподели той.

В Кюстендил са образувани екипи за преносими урни и кутии по застраховане на вота на карантинирани и изолирани, а в случай че има и искащи в Covid отделенията на болничното заведение.

„ Ако има заявки, ще се откри метод да се гласоподава. Ако би трябвало ще създадем една секция от лекари “, сподели кметът Паунов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР