В Община Котел новата учебна 2023/2024 година започна за 1700

...
В Община Котел новата учебна 2023/2024 година започна за 1700
Коментари Харесай

Първият звънец удари за 1700 ученици в училища от Община Котел

В Община Котел новата образователна 2023/2024 година стартира за 1700 възпитаници в учебните заведения на общинско и държавно финансиране. 1446 възпитаници влязоха в класните стаи в деветте общински школа в котленско, а 111 от тях прекрачиха за първи път учебния предел. 254 са учениците на Национално учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев ” като тази година най-малките ученици на държавното учебно заведение са 20 възпитаници, записани в първи клас.

2023/2024 образователна година бе открита тържествено, с националния химн и с първия образователен звънец.

Специално за празника, кметът на Община Котел Коста Каранашев изпрати приветствен адрес до всички шефове на учебни заведения, детски градини, учители, възпитаници, деца и родители. В него, той им пожелава припомня, че на 15-ти септември, вратите на котленските учебни заведения и тези по обитаемоте места се отварят, с цел да посрещнат дребни и огромни в чудния свят на знанието и науката. Детските градини се изпълват с шум и усмивки, а денят се отбелязва като ден, в който се увековечава устрема към познанието.

„ Уважаеми шефове и учители, възпитавайте учениците си в положително! Вдъхновявайте ги, поощрявайте творчеството им, предайте им най-ценните житейски уроци! Откривайте пред тях света на новите благоприятни условия, пристрастеността и силата да реализират фантазиите и задачите си! Бъдете за тях образеца и опората, рамото, на което да се доверят в сложен миг!

Скъпи деца и възпитаници, някои от вас ще прекрачат прага на детската градина и учебното заведение за първи път и ще основат нови другарства за цялостен живот! Други ще продължат да провокират устрема си към познания за реализиране на мечтаната професионална и житейска реализация. Каквито и да са вашите цели, почитайте и уважавайте своите учители и родители! Те са тези, които безкористно ще ви наставляват в построяването ви като образовани български жители и почтени поданици на община Котел.

Уважаеми родители, бъдете до своите деца по пътя на израстването им като знаещи и можещи хора. Поощрявайте любознанието им, създавайте им чувството, че знанието е огромна полезност на всеки човек! “

На тържествените церемонии във връзка началото на образователната 2023/2024 година участваха секретарят на Община Котел – Христо Карабекиров и представители на общинска администрация Котел, някогашни ученици на учебните заведения, учители и възпитаници, както и доста родители.

На 15 септември в община Котел порти отвориха и детските градини, в които ще се образоват 318 деца. В детска градина „ Дъга “, гр. Котел се разкри една нова разновъзрастова група, а за 4-годишните деца от село Градец към ОУ „ Кап. Петър Пармаков “ се разкриха две нови полудневни групи, в наложителна форма на предучилищно обучение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР