В община Карлово е обявено бедствено положение поради ураганния вятър,

...
В община Карлово е обявено бедствено положение поради ураганния вятър,
Коментари Харесай

Карлово е в бедствено положение - болница и лечебница са без покриви, училището също


В община Карлово е оповестено бедствено състояние заради ураганния вятър, от чиито рискови пулсации и пориви са нанесени голям брой материални вреди.

Бедственото състояние в действие от тази заран – 8.00 часа, разгласи кметът на Карлово Емил Кабаиванов. За преодоляване на бедствието щабът за Координация ще премине на непрестанен режим на работа, а кметовете на обитаемоте места ще провеждат ефикасната работа на екипите, които ще извършат неотложните възстановителни действия.

Бедственото състояние ще бъде в действие до превъзмогване на рецесията, оповестиха от общината.

По данни все още, мощният вятър е повалил част от покрива на МБАЛ "Киро Попов". Части от него са се стоварили върху една кола за спешна помощ. Алуминиевата дограма е поддала и е навлязла в кабинетите.

Вятърът е отнесъл и покрива на здравната работа в село Васил Левски.

Местни медии осведомят за нанесени вреди и по покрива на учебно заведение „ Христо Проданов ”, където преди няколко месеца е завършил ремонт.

Най-много сигнали за вреди са подадени от град Баня, където са регистрирани над 30 позвънявания за паднали дървета. Има доста дървета, които са препречили улиците, а контейнерите за боклук се движат от вятъра.

За благополучие, данни за потърпевши хора няма. Местните управляващи работят, щабът е впрегнат с всички запаси за премахване на вреди и подкрепяне на популацията. Хората са предизвестени да не излизат от домовете си. Много селища са към момента без ток. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР