В Община Банско започна реализацията на два проекта, финансирани от

...
В Община Банско започна реализацията на два проекта, финансирани от
Коментари Харесай

Община Банско започва работа по два проекта

В Община Банско стартира реализацията на два плана, финансирани от Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвимите групи “, Приоритетна ос „ Подобрено обществено и икономическо развиване на общините в неравностойно състояние “, процедура Малка грантова скица " Създаване на работни места ", Код на процедура BGLD-1.007.

По план № BGLD-1.007-0030-C01 „ Създаване на Музей на планината и хората, с ревю на локални обичайни занаяти “ са разкрити нови работни места за пет индивида в Музея на планината и хората за развиване на културните действия. Един от тях е екскурзовод/шофьор до археологическите забележителности, един е отговорник/поддръжка на изложбената зала за обичайни локални занаяти и трима са музейни служащи. Проектът планува лицата, назначени в Музеен комплекс гр. Банско, да бъдат подготвени за работа в характерна културна среда. Те би трябвало да придобият познания и умения за връзка на британски език, презентационни и цифрови умения, Наетите са безработни и неактивни лица на пазара на труда.

Пет индивида са наети и по отношение на осъществяване на план № BGLD-1.007-0031-C01 „ Развитие на културни и фестивални действия посредством обезпечаване на съвременна преносима сцена “ към НЧ " Никола Вапцаров - 1894 година " - техническа поддръжка, трима монтажисти на преносима сцена и един началник на самоинициативен състав. Проектът планува лицата, назначени в читалщето, да бъдат подготвени за работа в характерна културна среда. Те ще придобият информационни и механически умения.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР