В обновените зали на Националния исторически музей (НИМ), днес тържествено

...
В обновените зали на Националния исторически музей (НИМ), днес тържествено
Коментари Харесай

Националният исторически музей отбеляза 50 години от създаването си с тематична изложба

В обновените зали на Националния исторически музей (НИМ), през днешния ден тържествено беше маркирана 50-тата годишнина от основаването му.
Събитието беше ознаменувано с тематична галерия, показваща извървения от тази национална институция път.


На тържеството и на откриването на изложбата участваха всички чиновници на музея, както и доста посетители от цялата страна. Там бяха някогашните шефове на НИМ – акад. Васил Гюзелев, проф. Станислав Станилов и проф. Иля Прокопов. Сигурно, някъде от небето, почетен посетител на събитието беше и различен негов някогашен шеф – починалият проф. Божидар Димитров.


Гостите на тържеството бяха посрещнати от шефа на НИМ доцент Бони Петрунова, съпроводена от нейния заместител проф. Иван Христов.


Сред формалните посетители се открояваше вицепрезидентът на Република България госпожа Илияна Йотова, която поздрави чиновниците и гостите на музея.


С трогателно слово зам.-министърът на културата доцент Славов означи ролята и мястото на тази национална културна институция за развиването на нашата страна.


Университетската общественост беше показана от ректора на УниБИТ проф. Ирена Петева, както и от проф. Стоян Денчев, ръководител на Съвета на настоятелите на същото Висше учебно заведение.


На юбилярите бяха връчени доста приветствени адреси от музеи, читалища, просветителни институции и Българската академия на науките.


На събитието беше отворена и специфична книга за поздравления по случай юбилея.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР