В областния координационен център има подаден списък от 125 работодатели

...
В областния координационен център има подаден списък от 125 работодатели
Коментари Харесай

В Габрово 125 работодатели са готови да приемат на работа украински граждани

В регионалния координационен център има подаден лист от 125 работодатели от област Габрово, които имат опция да одобряват на работа украински жители, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2583
Свободните работни места са в направленията ресторантьорство и хотелиерство, хранително-вкусова индустрия, машиностроене, отглеждане на животни, електротехника, кожарство, шивашки услуги. В случай, че украинските жители са оповестили предпочитание за работа и желана сфера на активност при попълване на анкетните карти в отдел  „ Миграция “, се прави връзка и се разисква опцията за работа със Стопанска камара или Габровската търговско-промишлена палата. Това оповестиха през днешния ден от пресцентъра на Областната администрация.  

При потребност от здравна или психическа помощ в габровската болница " Д-р Т.Венкова " се дават безвъзмездни прегледи в отделението за незабавна помощ, както и психически съвещания на съветски език (кризисна терапия) в дните понеделник, вторник и четвъртък след авансово записване.

Създадена е организация за набиране на средства с дарителски кутии, сложени на разнообразни места в Габрово, а със средствата ще се купуват медикаменти, диетични храни за децата с алергии, храни за хора с диабет.

Доброволческият център за поддръжка, оголен през вчерашния ден в спортна зала „ Орловец “, който подкрепя хората, потърсили протекция от войната в Украйна, работи всеки ден от 10:00 до 18:00 часа, показват от регионалната администрация. В оповестените часове има доброволци, съдействащи на всеки, който предлага или има потребност от поддръжка.

Само за един ден са събрани всички неща от първа нужда. Подготвят се пакети с храна и санитарни такъми за всеки новопристигнал украински жител. Събрани са задоволително облекла, обувки, играчки и памперси, има потребност от перилни препарати и препарати за миене на съдове.

За област Габрово е основана фейсбук група, която събира и популяризира информация, тъй че да е елементарно налична за всеки, който я потърси. Доброволците от сдруженията „ Добрини за Габрово “, „ Габровските майки и бащи “, женското благотворително сдружение „ Майчина грижа “ ще актуализират навреме информацията в нея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР